Sültalmalikőr



Hozzávalók 5-6 dl-hez:
5 savanykás alma
10 evőkanál barna cukor
1 csomag fahéjrúd
1 csomag csillagánizs
1 l almapálinka


Az almát alaposan megtisztítjuk, hámozás nélkül félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire rendezzük, rászórjuk a cukrot, és ízesítjük a fűszerekkel. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1/2 óráig sütjük. Hagyjuk hűlni, majd nagyobb befőttesüvegbe rakosgatjuk/kanalazzuk. Felöntjük az almapálinkával, lezárjuk. Naponta egyszer megkeverve 2 hétig hagyjuk érni. A 2 hét elteltével leszűrjük, üvegekbe töltjük.